Top Trumps

image

Doel van de game

Bij de klassieke game Trop Trumps is het de bedoeling dat u inzet op de door u gekozen statistieken waarbij met iedere juiste keuze de winst oploopt tot alle 30 kaarten succesvol zijn weggespeeld.

Spelregels

Voorspel met welk statistisch gegeven uw kaart de kaart van de dealer verslaat. Elke correcte voorspelling verhoogt uw WINST, onbeslist wordt geteld als verlies. In elk spel zitten 30 kaarten en het is de bedoeling deze allemaal weg te spelen.

Speluitleg

Geef uw inzet aan met behulp van de ‘+’ en ‘-‘ buttons en klik vervolgens op  “SPELEN” om de game te starten. Uw eerste kaart wordt zichtbaar waarop 6 statistische gegevens met uitbetalingsquoteringen staan weergegeven. U ziet tevens een kaartteller die weergeeft hoeveel kaarten nog over zijn in het spel.

Maak uw keuze door te klikken op de gewenste statistiek. De game begint met 30 kaarten in het spel. Elke correcte voorspelling vermindert het aantal resterende kaarten met 1 en daarmee samenhangend veranderen uw quoteringen als 1 kaart van 29 mogelijkheden, de volgende 1 van 27 etc.

Als u over een statistiek scrollt (en de mogelijke winst) dan ziet u dat de “WINST” button de monetaire waarde toont die u kunt winnen wanneer de door u gekozen statistiek hoger is dan de verborgen kaart. Zodra u op de gekozen statistiek heeft geklikt, wordt de kaart van de dealer geopend en worden de relevante gegevens met elkaar vergeleken. Het hoogste getal wint de hand.

Resultaten

VERLOREN : Als u verliest dan gaan ook uw WINSTEN verloren en begint de game opnieuw met 30 kaarten en de eerste inzet.

GEWONNEN : Uw WINSTEN worden verhoogd met de gewonnen inzet x quotering. De twee zichtbare kaarten worden uit het spel verwijderd en een nieuwe kaart wordt onthuld. U kiest dan een nieuwe statistiek en daar worden al uw WINSTEN op ingezet. Als u 13 kaarten over heeft in het kaartspel dan voorspelt u dat de door uw gekozen statistiek die van een van de overgebleven 13 kaarten verslaat.  Deze procedure herhaalt zich tot u kiest voor UITBETALEN of een onjuiste voorspelling doet.

ONBESLIST: In het onwaarschijnlijke geval dat de kaarten gelijke gekozen statistische gegevens bevatten, verliest u de weddenschap.

Uitbetalingen

De mogelijke uitbetalingen worden weergegeven binnen de game in het “WINSTEN” veld. Door te klikken op de “UITBETALEN” button kunt u aan het einde van iedere hand binnen de game uw WINSTEN toevoegen aan uw eigen account.

Belangrijk:

- Wegspelen van het kaartenspel:
Als u het spel heeft weggespeeld en nog 2 kaarten over heeft, dan worden beide automatisch getoond en heeft u het gehele spel weggespeeld - gefeliciteerd! Het spel wordt geschud en de 30 kaarten staan klaar voor een volgende ronde die u kunt spelen met uw huidige WINSTEN, u kunt ook kiezen voor UITBETALEN en een nieuwe game starten.

- Het kaartenspel:
Het spel bevat aan het begin 30 kaarten, dit aantal neemt af met elke getoonde kaart. Het aantal resterende kaarten staat weergegeven bovenin het scherm en kan ook bekeken worden door te klikken op het TOON SPEL icoon in de navigatiebalk onderaan. Deze handige optie toont u niet alleen het aantal resterende kaarten maar ook de statistieken van elke speler.

- Statistieken:
De statistieken kunnen afwijken van de huidige status van de speler (laatste update: 31 mei 2008). Alle binnen de game gebruikte statistieken kunnen bekeken worden door te kiezen voor TOON SPEL onderaan het scherm.