Veelgestelde vragen over Bankoverschrijving

1. Wat is Bankoverschrijving?
  2. Wat is het verschil tussen een snelle banktransfer en een internationale bankoverboeking?
  3. Hoe verricht ik een snelle banktransfer?
  4. Hoe lang duurt het voordat het overgeboekte geld op mijn rekening is bijgeschreven?
  5. Zijn er kosten verbonden aan het laten uitbetalen met Bankoverschrijving?
  6. Kan ik ook op Bankoverschrijving laten uitbetalen?
  7. Hoe kan ik uitbetaald worden met Bankoverschrijving?
  8. Wat is het minimum en maximum bedrag dat ik laten uitbetalen met Bankoverschrijving?
  9. Hoe lang duurt het voordat ik het overgemaakte geld op mijn account heb ontvangen?
  10. Kan ik met Bankoverschrijving op dezelfde dag laten uitbetalen als dat ik geld heb gestort?
  11. Kan ik met Bankoverschrijving meer laten uitbetalen dan mijn eerste storting?

1. Wat is Bankoverschrijving?

Een snelle banktransfer is een overschrijviing waarbij geld van een binnenlandse bankrekening wordt overgeschreven naar een andere binnenlandse bankrekening. In de meeste gevallen moet u contact opnemen met uw bank om toestemming te geven voor de bankoverschrijving of uw bank toestemming geven de overschrijving in gang te zetten.

2. Wat is het verschil tussen een snelle banktransfer en een internationale bankoverboeking?

Bij een snelle banktransfer worden bedragen overgeboekt tussen twee binnenlandse banken onderling. Bij een internationale bankoverboeking worden bedragen overgeboekt van de ene buitenlandse bank naar de andere. Een snelle banktransfer gaat veel sneller dan een internationale bankoverboeking.

3. Hoe verricht ik een snelle banktransfer?

Volg de onderstaande stappen om een snelle banktransfer te verrichten:

1. Log in bij uw account.
  2. Ga naar 'Kassier' en klik op 'Storten'.
  3. U zult nu het 'Snelle banktransfer'-logo zien, u hoeft alleen op het pictogram te klikken om deze stortingsoptie te kiezen.
  4. Kies of vul uw bedrag en bonuscode (indien van toepassing) in en klik dan op 'Storten/Overmaken'.
  5. Op het volgende scherm ziet u de gegevens van de begunstigde en het betalingskenmerk. Deze gegevens hebt u nodig voor uw bankoverboeking.
  6. Er wordt een unieke id gemaakt. Noteer deze id en gebruik het als betalingskenmerk in uw snelle banktransfer. Hierdoor kunnen wij uw overboeking sneller terugvinden.
  7. Het Referentienummer is uniek voor uw account en u kunt hetzelfde Referentienummer voor toekomstige stortingen gebruiken.
  8. Klik op 'Bevestigen' om de storting te registreren in ons systeem.
  9. Ga naar uw bank of log in bij uw online bankrekening en vraag een snelle banktransfer aan met de gegevens die u hebt gekregen voor hetzelfde stortingsbedrag. Vergeet niet het 'Referentiekenmerk' te vermelden.

4. Hoe lang duurt het voordat het overgeboekte geld op mijn rekening is bijgeschreven?

De bedragen worden op uw account bijgeschreven zodra de overboeking is verwerkt en het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. Dit neemt, afhankelijk van de verwerkingstijd bij uw bank, meestal één tot twee werkdagen in beslag.

5. Zijn er kosten verbonden aan het laten uitbetalen met Bankoverschrijving?

Neen.

6. Kan ik ook op Bankoverschrijving laten uitbetalen?

Ja, u kunt de bankoverschrijving ook gebruiken om geld te laten uitbetalen.

7. Hoe kan ik uitbetaald worden met Bankoverschrijving?

1. Log in bij uw account.
  2. Ga naar de Kassa en kies 'Uitbetalen'.
  3. Selecteer Opnemen.
  4. U ziet nu het logo van Bankoverschrijving. Om via deze optie uit te laten betalen, hoeft u alleen op het pictogram te klikken.
  5. Kies of voer het uit te betalen bedrag in, en vul uw bankgegevens in (van de bank waarop u wilt laten uitbetalen), klik dan op 'Uitbetalen'.
  6. Als de transactie is geslaagd, verschijnt het bericht 'Opname voltooid' met een unieke transactie-id die u in uw administratie kunt bewaren.

8. Wat is het minimum en maximum bedrag dat ik laten uitbetalen met Bankoverschrijving?

Het minimale bedrag dat u via Bankoverschrijving kunt laten uitbetalen is equivalent aan 10.00 EUR en het maximale bedrag is equivalent aan 70000.00 EUR.

9. Hoe lang duurt het voordat ik het overgemaakte geld op mijn account heb ontvangen?

Bedragen worden na goedkeuring van uw opname binnen twee tot vier werkdagen op uw bankrekening bijgeschreven.

10. Kan ik met Bankoverschrijving op dezelfde dag laten uitbetalen als dat ik geld heb gestort?

Ja, u kunt geld dat u hebt gestort, nog dezelfde dag opnemen.

11. Kan ik met Bankoverschrijving meer laten uitbetalen dan mijn eerste storting?

Ja. Maar houd er rekening mee, dat alle uitbetalingen eerst moeten worden goedgekeurd door ons interne revisieteam. Dit proces duurt normaal gesproken ongeveer 24 - 48 uur. Als u een voorkeurslid/geverifieerde gebruiker bent, zal dit minder tijd in beslag nemen. Als het uitbetalingsproces eenmaal is voltooid, zal het 2-4 werkdagen duren voordat u het geld op uw bankrekening ontvangt.