Alpineskiën

Naast de volgende specifieke wedregels zijn de Algemene wedregels van toepassing. De speciale regels hebben echter de voorkeur boven de Algemene wedregels.

1.) Spelregels: Deze regel is van toepassing op wereldbekerwedstrijden. Op toernooien (bijv. wereldkampioenschap, Europees kampioenschap, nationaal kampioenschap, Olympische Spelen, enz.) is regel 2 van toepassing. Alle weddenschappen worden verwerkt volgens de officiële klassering ten tijde van de presentatie op het podium. Als een wedstrijd wordt onderbroken of uitgesteld, maar binnen 72 uur na de originele startdatum hervat wordt, dan zijn alle weddenschappen op het evenement geldig. Als het evenement niet plaatsvindt binnen 72 uur na de originele startdatum, dan worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.

2.) Toernooiregels: Alle weddenschappen worden verwerkt volgens de officiële klassering ten tijde van de presentatie op het podium (bloemenceremonie). Als een evenement waarop gewed kan worden binnen een sporttoernooi (bijv. wereldkampioenschap, Europese of nationaal kampioenschap, Olympische Spelen, enz.) wordt uitgesteld binnen de officiële tijd die voor het evenement is ingeruimd, dan blijven alle weddenschappen geldig. Als een wedevenement niet kan starten binnen de officiële toegewezen tijd, worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.

3.) Head-to-head (H2H): De winnaar is de skiër die zich als hoogste in de race plaatst. Als een van de skiërs niet deelneemt aan de race worden alle weddenschappen ongeldig verklaard. Als een skiër zich diskwalificeert of om welke reden het evenement niet voltooit, dan wordt de andere skiër aangemerkt als winnaar. Als beide skiërs zich niet kwalificeren voor de volgende ronde bij evenementen met meer dan 1 ronde, dat wordden de weddenschappen verwerkt op basis van de officiële uitslag van de 1e ronde. Als geen van beide skiërs de 1e ronde voltooien met een officieel resultaat, worden alle weddenschappen ongeldig verklaard. Hetzelfde geldt als beide skiërs deelnemen aan de 2e ronde maar deze geen van beiden voltooien met een officieel resultaat, dan worden alle weddenschappen ongeldig verklaard. Als een skiër al is gestart en gediskwalificeerd wordt of zich terugtrekt uit de race van de competitie, dan wordt de andere skiër aangemerkt als winnaar.

4.) Antepost/eindwinnaar (anderen op aanvraag):
Als een selectie om welke redenen dan ook gediskwalificeerd wordt, dan worden alle weddenschappen op deze selectie afgehandeld als "verloren". Mocht de wedstrijd gewonnen worden door een deelnemer/land waarop geen wedkansen zijn geboden dan is de wedoptie "Alle anderen die niet vermeld zijn" de winnende optie, behalve wanneer deze optie niet wordt aangeboden, dan worden alle weddenschappen afgehandeld als "verloren".


Als er een optie bestaat voor "Anderen op aanvraag" dan kunnen, op aanvraag van de klant, kansen geboden worden op skiërs die niet op de originele lijst met deelnemers staan.

5.) Eindigen in de Top 3 (anderen op aanvraag): Deze regel is van toepassing op verschillende "Top"-klasseringen (bijv. Top 5) Als een selectie om welke reden dan ook gediskwalificeerd wordt, dan worden alle weddenschappen op deze selectie afgehandeld als "verloren". Als een of meer van de respectievelijke klasseringen in de "Top" bezet worden door een deelnemer/land waarop geen winkansen geboden zijn, dan worden alleen weddenschappen op deelnemers/landen die eindigen in de "Top" waarop wedkansen geboden zijn, afgehandeld als "gewonnen". Als er een optie bestaat voor "Anderen op aanvraag" dan kunnen, op aanvraag van de klant, kansen geboden worden op skiërs die niet op de originele lijst met deelnemers staan.

6.)
Als twee vergelijkbare evenementen (bijv. 2 afdalingsraces) op hetzelfde moment en dezelfde plaats gebeuren, zijn alle weddenschappen - geplaatst vóór de start van het eerste evenement - geldig voor het eerste evenement, tenzij anders aangegeven. Bijvoorbeeld: als een oorspronkelijk geplande afdaling veranderd wordt in een verkorte versie op dezelfde heuvel, blijven de weddenschappen geldig.
 

7.) Beste deelnemer uit "ieder land": Weddenschappen worden verwerkt op de hoogste genoteerde deelnemer uit een bepaald land. Dit refereert aan de nationaliteit waarmee de deelnemer deelneemt, onafhankelijk van het land waarin hij/zij geboren is. Als het evenement wordt verkort, bijv. wegens slecht weer, zijn alle weddenschappen geldig en worden zij verwerkt op basis van het officiële resultaat.