Darten

Naast de volgende specifieke wedregels zijn de Algemene wedregels van toepassing. De speciale regels hebben echter de voorkeur boven de Algemene wedregels.

1.) Eindwinnaar Alle weddenschappen zijn geldig tenzij anders staat aangegeven in omschrijving van de weddenschap. Uitzonderingen van Regel 4 kunnen van toepassing zijn.

2.) Pre-game wedden op de wedstrijd Wanneer een evenement of wedstrijd wel gestart is maar niet voltooid, geldt als winnaar de speler die doorgaat naar de volgende ronde zo lang er minimaal 1 dartpijl is gegooid door beide spelers in de eerste leg. Bij Premier League dart-evenementen worden wedstrijdweddenschappen aangeboden in '1 X 2' en '1 2' markten. De '1 X 2'-markt biedt ook de gelijkspel-optie. '1 2'-weddenschappen worden ongeldig verklaard wanneer de partij eindigt in een gelijkspel.

3.) In-Play wedden Weddenschappen op een wedstrijd die wordt afgebroken voordat het vereiste aantal legs/sets gespeeld is, worden ongeldig verklaard. Met uitzondering van de weddenschappen die zijn afgesloten op de uitkomst, want deze werd vastgesteld ten tijde van annulering van de wedstrijd. Bijvoorbeeld: Het totaal aantal legs is overschreden ten tijde van de annulering.

4.) Handicap bij wedden op legs/sets bij '1 2'en '1 X 2' Wanneer het verplichte aantal legs/sets niet voltooid of veranderd is of wanneer dit aantal afwijkt om wille van weddoeleinden, dan zijn alle weddenschappen ongeldig. Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet is voltooid.

5.) Gemiddeldes van Individuele spelers Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet is voltooid. Weddenschappen worden verwerkt aan de hand van de resultaten op officiële PDC website: www.pdc.tv

6.) Check-outs individuele spelers Als een wedstrijd niet voltooid is dan worden alle weddenschappen verbeurd verklaard tenzij de quotering is overschreden.

7.) Eerste Leg/Set markten Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de eerste leg/set niet voltooid is, tenzij de uitkomst reeds bepaald is.

8.) Eerste/Laatste Leg winnende dubbel - Kleur De Bull telt als rood De leg dient uitgespeeld te worden om een weddenschap te laten gelden.

9.) Eerste Leg winnende dubbel - Waarde De Bull telt als 'Elke andere' De leg dient uitgespeeld te worden om een weddenschap te laten gelden.

10.) Race naar 3 Legs Elke speler moet 3 legs winnen om de weddenschap te laten gelden.

11.) Hoogste Check-out '1 X 2' Als een wedstrijd niet voltooid is dan worden alle weddenschappen verbeurd verklaard tenzij de quotering is overschreden.

12.) Check-out totale markten Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de eerste leg/set niet voltooid is, tenzij de uitkomst reeds bepaald is.

13.) Totaal aantal Legs/Sets Als een wedstrijd niet voltooid is dan worden alle weddenschappen verbeurd verklaard tenzij de quotering is overschreden.

14.) Meeste 180-scores Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet is voltooid.

15.) 180-scores totale markten Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de eerste leg/set niet voltooid is, tenzij de uitkomst reeds bepaald is.

16.) Eerste 180-score Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet wordt voltooid, tenzij de uitkomst reeds bepaald is. Als er geen 180-score gegooid wordt, zijn de weddenschappen ongeldig.

17.) 170-uitgooien in wedstrijd AAlle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet wordt voltooid, tenzij de uitkomst reeds bepaald is.

18.) Eerste Dart markt De weddenschap heeft betrekking op de eerste dartpijl of set dartpijlen die gegooid worden in een specifieke leg/set. Een bouncer/misser geldt voor deze weddenschappen als 'Anders'.

19.) Gooipauze Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet wordt voltooid, tenzij de uitkomst reeds bepaald is. Wanneer er geen gooipauze aanwezig in de wedstrijd, dan zijn de weddenschappen ongeldig.

20.) 9-darter finish Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet wordt voltooid, tenzij de uitkomst reeds bepaald is.

21.) Premier League Specials Wel/niet bereiken van de halve finale - De speler moet deelnemen aan één league-wedstrijd voordat de weddenschap geldig is. League Fase positie - Verwerking wordt bepaald door de eindpositie van de spelers in de league fase van de competitie (volgens de Week vijftien uitslagen). Dead-heat-regels zijn van toepassing.
Gaat degraderen - Uitgaande van de uitslagen van Week negen, worden de twee laatst geplaatste spelers van de competitietabel (die uitgeschakeld worden van de competitie) beschouwd als winnaars voor deze weddenschap.
Winnaar reguliere seizoen - Dit verwijst naar de speler die bovenaan het klassement staat uitgaande van de uitslagen van week vijftien.

22.) Wekelijkse specials Darts (Premier League) Weddenschappen op één van onderstaande wekelijkse markten worden verbeurd verklaard wanneer het speelschema gewijzigd wordt vanwege ziekte, markten zijn gebaseerd op spelers die ieder één wedstrijd spelen tenzij in originele schema anders staat aangegeven.

23.) Dagelijkse specials Darts Weddenschappen op één van onderstaande dagelijkse markten worden verbeurd verklaard wanneer de wedstrijden niet plaatsvinden. Speciale Doubles/Trebles worden ongeldig verklaard als één selectie niet speelt.

24.) Specials Darts Totaal aantal 180-scores in een wedstrijd - Alle weddenschappen worden ongeldig verklaard als de wedstrijd niet is voltooid tenzij de quotering voor het totaal aantal 180-scores is overschreden. Hoogste Check-out (uitgooi) in een geselecteerde wedstrijd - Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard als de wedstrijd niet is voltooid tenzij de quotering van de hoogste check-out is overschreden. Gooit de geselecteerde speler een 9-darter in de wedstrijd - Alle weddenschappen worden verbeurd verklaard wanneer de wedstrijd niet wordt voltooid tenzij er reeds een 9-darter finish is gegooid. Gooit de geselecteerde speler een 9-darter in het toernooi - Weddenschap is geldig zodra de speler 1 dartpijl heeft gegooid in het toernooi. Wordt er een 9-darter gegooid in het toernooi - Toernooi moet voltooid zijn. Weddenschappen zijn geldig ook als een speler zich terugtrekt.